Carolien is steeds gepassioneerd geweest door esthetiek en de huid. Na haar Bachelor communicatiemanagement besloot ze zich bij te scholen tot  medisch schoonheidsspecialiste en behaalde later haar diploma als Beauty Professional Oncologie (lichting 2017). 

Na verdere opleidingen is ze nu docent en specialist in de medische en esthetische pigmentatietechnieken. Samen met haar man is “Medic Ink” ontstaan, een gespecialiseerde academie in medische pigmentatie waaronder areola tattoo, SMP en littekencamouflage.

Hun wens is om hier verder in door te groeien en een community te creëren om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

 

Medische pigmentatie is een opmerkelijke en levensveranderende discipline binnen de medische esthetiek. Het gaat verder dan louter schoonheid en cosmetica, en speelt een cruciale rol in het herstellen van vertrouwen en het herwinnen van een gevoel van eigenwaarde bij mensen met verschillende medische aandoeningen.

 

Deze discipline maakt gebruik van speciale pigmenten en geavanceerde technieken om op subtiele wijze het uiterlijk van de huid te verbeteren. Medische pigmentatie wordt vaak toegepast om littekens, pigmentatieproblemen, alopecia (haarverlies), tepelreconstructies na borstkanker, en andere medische uitdagingen te behandelen.

 

Wat medische pigmentatie zo bijzonder maakt, is de capaciteit om niet alleen fysieke onvolkomenheden te corrigeren, maar ook om emotionele genezing te bevorderen. Het herstel van natuurlijke schoonheid kan een diepgaand effect hebben op het zelfbeeld en de zelfverzekerdheid van een persoon, waardoor ze zichzelf opnieuw kunnen ontdekken en vol vertrouwen in het leven kunnen staan.

 

In deze introductie zullen we dieper ingaan op de diverse toepassingen en voordelen van medische pigmentatie, en verkennen we hoe deze opwindende discipline het leven van mensen positief verandert door het herstellen van hun uiterlijk en hun innerlijke kracht.